DMR opkøber Kogsgaard Miljø

30. januar 2020

Dansk Miljørådgivning A/S øger engagement og fokus på Vestjylland med opkøb af Kogsgaard Miljø Aps.

Kogsgaard Miljø Aps har siden 2007 leveret rådgivning indenfor miljø, bygningsscreening, jordforurening, EDD m.v. med udgangspunkt i sit kontor i Tim i Vestjylland. Arbejdsområderne er dermed i høj grad sammenfaldende med de ydelser Dansk Miljørådgivning A/S (DMR) i forvejen tilbyder. DMR forventer derfor en række synergier ved opkøbet, ligesom DMR vil have fokus på at videreudvikle kontoret i Tim. Opkøbet vil således forhåbentlig også resultere i flere ansættelser på Tim kontoret.

DMRs strategi er et lokalt fundament og netværk, for derved at være tæt på kunderne, have et lokalt kendskab med ”fingeren på pulsen” og desuden have en struktur med få mellemledere. ”Købet af Kogsgaard Miljø passer fint ind i den strategi, og vi forventer også, at der kommer andre synergier ud af opkøbet. Opkøbet er også en del i den vækststrategi vi stadig har for DMR, og vi håber også, at vi i forlængelse af opkøbet får behov for flere medarbejdere både på kontoret i Tim og på vores to eksisterende kontorer i Esbjerg og Karup. Opkøbet er således en del af en yderligere satsning i Vest- og Midtjylland, der dækker Midt- og Vestjylland” udtaler DMRs direktør Claus Larsen.

Det har været vigtigt for DMR, at Freddy Steen Petersen, der er stifter af Kogsgaard Miljø, fortsætter i virksomheden, og Freddy vil som kontorleder i DMR bl.a. få ansvaret for at videreudvikle og vækste DMR i Vest- og Midtjylland. ”Det har været vigtigt for mig, at Kogsgaard Miljø, som en del af DMR,  kan fortsætte med at levere en skarp og handlekraftig rådgivning til vores kunder – og ikke mindst får vi som en del af DMR adgang til en lang række specialiserede medarbejdere, så vi fremover kan løfte endnu flere og større opgaver til glæde for vores kunder. Adgangen til kvalificeret arbejdskraft indenfor vores arbejdsområder i Vestjylland har således de senere år været en reel barriere for yderligere vækst” udtaler Freddy Steen Petersen.

Kogsgaard Miljø har 6 medarbejdere og er dermed DMRs største opkøb til dato. ”Vi har tidligere opkøbt mindre virksomheder og synes indtil videre, at vi har haft succes med at integrere dem i DMR. Hvis der dukker andre muligheder op indenfor vores eksisterende arbejdsområder eller indenfor nært beslægtede arbejdsområder, hvor DMR kan tilføre værdi eller opnå synergier, så ser vi stadig opkøb som en mulig del af vores fremtidige vækststrategi, hvor vi dog også fremover primært satser på organisk vækst” udtaler Claus Larsen.

Dansk Miljørådgivning A/S har efter opkøbet med mere end 160 fagfolk fordelt på 14 kontorer i Danmark og 3 i Norge og har en stor vidensbank og kontaktflade til virksomheder, myndigheder, borgere, universiteter og styrelser.